06-40749212

INDIVIDUELE BEGELEIDING

Jezelf beter leren kennen

Je blik op jezelf vestigen en jezelf beter leren kennen kan je enorm helpen in het leven. Zo snap je beter hoe je in elkaar zit en waarom je vastloopt in bepaalde situaties en wat je daaraan kunt doen.

Voor wie?

Als je:

  • beter om wilt leren gaan met klachten als angst, somberheid of je ongelukkig voelen
  • het gevoel hebt dat je relatie, leven, of werk niet lekker lopen
  • te maken hebt met ingrijpende gebeurtenissen zoals dreigende scheiding, ziekte, verlies of ontslag
  • relationeel vaardiger wilt worden
  • wilt leren de dingen meer te accepteren
  • wilt ontdekken hoe je probleemlozer, vrijer, geïnspireerder en authentieker in het leven kunt staan
  • jezelf wilt ontwikkelen
  • zingevingsvragen hebt
  • spiritualiteit vorm wilt geven in je leven zonder zweverig te worden

Dan kan mijn begeleiding een weg zijn. Het is een benadering die van je vraagt om je open en sensitief op te stellen en om bewust te willen worden.

Hoe?

Aandacht gaat o.a. naar de houding waarmee je in het leven staat. Training van een open houding naar jezelf en naar je leefsituaties is daarbij belangrijk. Afhankelijk van je interesse kan er naast de gesprekken ook aandacht gegeven worden aan meditatie.

Het spreekt vanzelf dat je bereid dient te zijn om in de sessies naar jezelf te kijken. Met een milde, niet oordelende blik onderzoek je wie je bent, wat je denkt, wat je voelt, wat je doet. Om zo je gewoontepatronen te herkennen. Gewoontes maken je onvrij. Om ze los te kunnen laten dien je ze eerst te herkennen en te snappen.

Behalve dat je naar jezelf kijkt richt je ook je aandacht op je leefwereld. Je leert open aanwezig te zijn bij alles wat zich voordoet in je leven, ongeacht of dat prettig of ontgoochelend is.

Je leert ook contact te maken met de vrijere aspecten van jezelf, zodat je niet steeds in je gewoontepatronen hoeft te stappen. Van daaruit ontdek je nieuwe mogelijkheden om je leven vorm te geven en te doen wat jij wilt.

Hierdoor krijg je een andere kijk op je leven en je situatie en creëer je een nieuwe open relatie met jezelf, waarin je je gemakkelijker kunt verzoenen met de deuken die je in je leven hebt opgelopen. Je gaat ook andere mogelijkheden zien om met je situatie om te gaan. Daardoor ga je je vrediger en harmonieuzer voelen, gelukkiger.

Duur van het traject

Hoeveel sessies iemand nodig heeft, verschilt per persoon. Gemiddeld levert een traject van 10-20 sessies je veel op. Maar er zijn ook mensen die langer in begeleiding blijven. Na de eerste vijf sessies kijken we samen of de begeleiding passend voor je is, welke thema`s er spelen en hoe lang het traject ongeveer zal duren.