06-40749212

RELATIETHERAPIE 

Gelukkiger in je relatie – “Ik wil leven … mét jou!”

Relatietherapie

Relaties zijn het belangrijkste aspect van ons leven. Pas in de ontmoeting met anderen zijn we ten volle mens. Elk mens wil zich verbonden weten met betekenisvolle anderen. Met onze partner, onze kinderen, onze vrienden.

Toch is het niet altijd vanzelfsprekend om gelukkig te zijn in je relatie. Soms:

  • mis je ‘iets’
  • heb je last van te weinig diepgang
  • ervaar je de relatie als saai, grijs …
  • is één van beiden vreemd gegaan
  • kun je niet goed met elkaar praten, communicatieproblemen zitten in de weg
  • en soms zijn er zoveel conflicten dat je je afvraagt of dit nog wel ‘liefde’ is

Meer dan 70% van de stellen heeft vroeg of laat te maken met relatieproblemen. Relatieproblemen kunnen een grote impact hebben, niet alleen op je eigen leven, maar ook op dat van de kinderen. Daarom is het wellicht goed om te kijken of er iets aan te doen is.

Wat we willen in onze belangrijkste relatie is: begrip, verbondenheid, steun. Fysieke en emotionele beschikbaarheid. We willen samen zijn, maar ook onszelf kunnen blijven. En aan onze kinderen willen we een warm en veilig nest bieden, waar ze zich goed kunnen ontwikkelen.

Maar: zo‘n goede relatie, “hoe doe je dat?”

Een goede liefdesrelaties heeft te maken met onze aangeboren behoefte aan veilige en liefdevolle emotionele verbondenheid. Zeker als er al behoorlijk veel scheurtjes in het vertrouwen of de betrokkenheid zijn ontstaan, als je al veel pijn hebt geleden, of gekwetst bent, lijkt het soms alsof je het vermogen tot liefdevolle interacties kwijt bent geraakt.

Als je er niet meer uitkomt, of als je je relatie een opkikker gunt laat dan iemand met je meekijken. Het is namelijk te leren hoe je gelukkiger kunt zijn in relatie.

Mensen met relatieproblemen begeleid ik met de EFT-aanpak (Emotionally Focused Therapy), omdat dat de meest succesvolle relatietherapie is die er bestaat. Het doel van deze aanpak is om de emotionele verbinding tussen partners te verbeteren.