06-40749212

LISETTE DIERICK

 

Ik ben geboren in 1954 in België en opgeleid aan de universiteit van Leuven waar ik orthopedagogie en psychologie studeerde. Ik ben inlevend, begripvol, en zonder oordeel. Ik ben direct in mijn communicatie, en ik ga snel “to the point”.
Mensen vinden mij toegewijd en zorgvuldig, en ik sta bekend om mijn heldere, soms scherpe analyses. Ik heb ruim 20 jaar een eigen praktijk.


Werk en eigen geschiedenis

Na mijn afstuderen werkte ik geruime tijd als orthopedagoge, als psycho-pedagogisch adviseur en als docente. Mijn verhuizing van België naar Nederland betekende een ommekeer in mijn carrière. Ik stapte over naar de automatisering, waar ik met veel plezier eerst doceerde en later een management-functie had. Een flinke burnout maakte een eind aan die carrière en mijn leven nam weer een nieuwe wending.


Zijnsoriëntatie

Zoekende naar wat mij kon helpen, kwam ik in 1995 in contact met Zijnsoriëntatie, een goed doordachte levensvisie die oosters Dzogchen-Boeddhisme en westerse psychotherapeutische kennis bij elkaar brengt. Deze visie heeft mij diep geraakt en geïnspireerd, zowel in mijn persoonlijk leven als bij het begeleiden van mensen.
Waar ik sindsdien van doordrongen ben is het besef dat alles wat er bestaat zijn eigen bestaansrecht heeft. En dat “verzoening” met jezelf en met alle aspecten van het leven zoals het op jouw pad komt, de kern is. Vandaaruit is het wel degelijk mogelijk om je te ontwikkelen en te groeien, om te ‘werken’ aan jezelf en aan je relatie.
Na mijn afstuderen aan deze postacademische opleiding tot professioneel Zijnsgeoriënteerd begeleider startte ik mijn eigen praktijk. Ook werkte ik een aantal jaren parttime aan de School voor Zijnsoriëntatie.


EFT

Mijn hart en interesse volgend, heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die problemen hebben in hun partnerrelatie. Ik ontdekte de grote waarde van EFT (Emotionally Focused Couple Therapy), een revolutionaire, nieuwe vorm van relatietherapie, die zeer succesvol is. Een visie die stelt dat ook volwassen liefde een kwestie van hechting is. Net zoals we dat al wisten van de band tussen ouders en kinderen. Als de ander niet emotioneel beschikbaar voor je is, voel je een soort oerpaniek, en dát veroorzaakt de problemen.
Hoe ik als therapeut partners kan helpen om meer emotioneel nabij te zijn, leerde ik bij de officiële trainers van Sue Johnson (de grondlegger van EFT). Ik heb sinds 2011 de ‘gevorderde’ status.


SCT

Daarnaast heb ik me ook geschoold en getraind in SCT (System Centered Training), dat zich diepgaand buigt over de manier waarop wij elkaar beïnvloeden als we met anderen samen zijn.


Mijn passie

Al mijn hele leven vind ik mensen onnoemelijk interessant: wat hen beweegt, hoe ze zijn, en zeker hoe ze in relatie zijn. Het geeft mij veel voldoening als ik mensen kan helpen om liefdevollere verbintenissen aan te gaan en gelukkiger te zijn met elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat het direct en indirect bijdraagt aan een betere wereld.
Mijn werk is daarom mijn passie. Ik kan er mijn interesse, mijn verwondering, gevoeligheid en helderheid in kwijt. Ook mijn creativiteit kan er volop aan bod komen, ofschoon ik die ook graag vorm geef in hout, steen en vilt.

Ik ben geregistreerd bij NVPA (Beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten) en RBNG. Je kunt mij vinden als gevorderd EFT-therapeut bij Stichting EFT-Nederland. En ik ben aangesloten bij de geschillencommissie SCAG.