06-40749212

PRAKTISCHE INFORMATIE 

 

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je meer weten, wil je kijken of mijn aanpak geschikt is en of we een goede klik hebben met elkaar? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek. We kunnen dan kennis maken, ik kan wat meer uitleg geven over mijn manier van werken en over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de begeleiding en we kunnen kijken of dat aansluit op je verwachtingen. Dit gesprek duurt ongeveer 30 minuten.

Afspraak maken

Je kunt mij bellen of mailen om een afspraak te maken
T. 06-40749212 of stuur een mail naar info@lisettedierick.nl

Openingstijden praktijk

Ik werk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10 – 19.30u. De laatste mogelijkheid voor het maken van een afspraak is om 18u*. Voor dit tijdstip geldt een toeslag – zie Kosten.

Kosten
Let op: Voor sessies vanaf 18u of in het weekend reken ik een toeslag. Zie *.
Oriënterend gesprek 30min : GRATIS
Individuele sessie 1u : 95€  – *105€
Individuele sessie kort < 40 min: 70€  – *75€
Relatiesessie 1,5u : overdag 140€  – *155€
Korting is bespreekbaar voor diegenen voor wie de kosten de reden zou zijn af te zien van de begeleiding.

Vergoeding

Vaak is vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijke) vergoeding voor individuele sessies mogelijk. Eventuele vergoedingen zul je zelf moeten declareren bij jouw verzekeringsmaatschappij. Je declareert dan als alternatieve behandeling onder mijn AGB-code/zorgverlenersnummer. Ik ben geregistreerd bij NVPA (Beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten) onder nummer 100936 en bij RBCZ onder nummer 204650R. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar of ze alternatieve behandelaars van deze beroepsgroepen vergoeden. Relatietherapie is helaas uitgesloten van vergoeding. We bespreken de kosten en vergoedingen voor jouw specifieke situatie in het oriënterend gesprek.
Meer informatie over vergoedingen kun je vinden via deze NVPA pagina. 

Afzeggen 

Afzeggen kan zonder kosten tot 36 uur van tevoren (bellen, SMS of WA). Bij te late afzegging worden kosten in rekening gebracht ten bedrage van de helft van de sessie-prijs. Als je verhinderd bent, denk er dan aan om bijtijds af te zeggen.

Duur en frequentie van de begeleiding

De sessies vinden doorgaans eens in de twee weken plaats, in het begin soms wekelijks.
Individuele sessies duren 1 uur, relatiesessies duren 1,5 uur.
Hoeveel sessies men nodig heeft is afhankelijk van de thematiek. Gemiddeld levert een traject van 10-20 sessies veel op (zowel voor relatiebegeleiding als voor individuele begeleiding). Na de eerste vijf sessies kijken we samen of de begeleiding passend is, welke thema’s er spelen en hoe lang het traject ongeveer gaat duren.

Relatietherapie

Gesprekken
De therapie bestaat voornamelijk uit gesprekken. Maar alleen de sessies zijn onvoldoende om nieuwe wegen in te slagen.

Huiswerkopdrachten
Een therapie werkt pas als je het geleerde gaat toepassen in het dagelijks leven met elkaar. Dus ook thuis werken jullie gericht aan jullie relatie aan de hand van opdrachten en oefeningen. Mensen die de opdrachten doen trekken daar veel profijt uit. Ze hebben al snel het gevoel dat ze weer in gesprek zijn met elkaar, en zich weer meer durven open te stellen, waardoor ze de relatie weer als prettig ervaren.

Gratis terugkomgesprek

Na afronding van een therapie traject bied ik 1x een gratis terugkomsessie aan om scherp te blijven en ervoor te zorgen dat het behaalde resultaat wordt vast gehouden.

Nog meer praktisch

Als we een traject met elkaar aangaan dienen ook wat formele dingen geregeld te worden, zoals bijv. het tekenen van een behandelovereenkomst. Hier kun je mijn Algemene Voorwaarden en Privacybeleid lezen.

Klachten:

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA en geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De regels en Beroepscode van deze beroepsverenigingen zijn op mij van toepassing. Ook ben ik aangesloten bij SCAG (Stichting  Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg). Hiermee voldoe ik aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ). Mocht je een klacht hebben dan kun je dit stappenplan volgen.