PRAKTISCHE INFORMATIE 

 

Gratis kennismakingsgesprek

Wil je meer weten, wil je kijken of mijn aanpak geschikt is en of we een goede klik hebben met elkaar? Maak dan een afspraak voor een gratis oriënterend gesprek. We kunnen dan kennis maken, ik kan wat meer uitleg geven over mijn manier van werken en over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de begeleiding en we kunnen kijken of dat aansluit op je verwachtingen. Dit gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Afspraak maken
Je kunt mij bellen of mailen om een afspraak te maken.
T:  06-40749212 of stuur een mail naar info@lisettedierick.nl

Kosten
Oriënterend gesprek 45min : GRATIS
Individuele sessie 1u : 85€ *
Individuele sessie kort < 40 min: 60€ *
Relatiesessie 1,5u : overdag 120€ *: ‘s avonds (vanaf 18.00u) of in het weekend 140€
* Korting is bespreekbaar voor diegenen voor wie de kosten de reden zou zijn af te zien van de begeleiding.

Vergoeding

Vaak is vanuit de aanvullende verzekering (gedeeltelijke) vergoeding mogelijk. We bespreken dit in het oriënterend gesprek. Je declareert dan als alternatieve behandeling onder mijn AGB-code/zorgverlenersnummer.

Ik ben geregistreerd bij NVPA (Beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten) onder nummer 100936 en bij RBCZ onder nummer 204650R. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar of ze alternatieve behandelaars van deze beroepsgroepen vergoeden. Ook kun je informatie terugvinden via deze NVPA pagina. Eventuele vergoedingen zul je zelf moeten declareren bij jouw verzekeringsmaatschappij.

Afzeggen 

Afzeggen kan zonder kosten tot 36 uur van tevoren (bellen, SMS of WA). Bij te late afzegging worden kosten in rekening gebracht ten bedrage van de helft van de sessie-prijs. Als je verhinderd bent, denk er dan aan om bijtijds af te zeggen.

Duur en frequentie van de begeleiding

De sessies vinden doorgaans eens in de twee weken plaats, in het begin soms wekelijks.

Individuele sessies duren 1 uur, relatiesessies duren 1,5 uur.
Hoeveel sessies men nodig heeft is afhankelijk van de thematiek. Gemiddeld levert een traject van 10-20 sessies veel op (zowel voor relatiebegeleiding als voor individuele begeleiding). Na de eerste vijf sessies kijken we samen of de begeleiding passend is, welke thema’s er spelen en hoe lang het traject ongeveer gaat duren.

Relatietherapie

Gesprekken

De therapie bestaat voornamelijk uit gesprekken. Maar alleen de sessies zijn onvoldoende om nieuwe wegen in te slagen.

Huiswerkopdrachten

Een therapie werkt pas als je het geleerde gaat toepassen in het dagelijks leven met elkaar. Dus ook thuis werken jullie gericht aan jullie relatie aan de hand van opdrachten en oefeningen. Mensen die de opdrachten doen trekken daar veel profijt uit. Ze hebben al snel het gevoel dat ze weer in gesprek zijn met elkaar, en zich weer meer durven open te stellen, waardoor ze de relatie weer als prettig ervaren.

Gratis terugkomgesprek

Na afronding van een therapie traject bied ik 1x een gratis terugkomsessie aan om scherp te blijven en ervoor te zorgen dat het behaalde resultaat wordt vast gehouden.

Nog meer praktisch

Als we een traject met elkaar aangaan dienen ook wat formele dingen geregeld te worden, zoals bijv. het tekenen van een behandelovereenkomst. Hier kun je mijn Algemene Voorwaarden en Privacybeleid lezen.

Klachten:

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA en geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De regels en Beroepscode van deze beroepsverenigingen zijn op mij van toepassing. Ook ben ik aangesloten bij SCAG (Geschillen-commissie voor de Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg). Hiermee voldoe ik aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ). Meer info is te vinden op www.nvpa.org.